VPN Scams Vermijden

Pas op voor VPN scams als je je computer online wilt beschermen.

Dankzij de vele geweldige functies, die ze bieden op het gebied van privacy en beveiliging, zijn VPN’s erg in populariteit toegenomen. VPN’s zijn niet alleen perfect voor extra beveiliging, maar het zijn ook handige tools om wereldwijd geografisch beperkte content te omzeilen. Maar pas op, er zijn oplichters, die nep VPN-diensten aanbieden om toegang te kunnen krijgen tot je persoonlijke gegevens en op je geld uit zijn!

Hoe kun je het verschil bepalen tussen een legitiem VPN-bedrijf en een frauduleuze provider?

Als je een internetexpert bent of al jaren VPN’s gebruikt, zou het eenvoudiger voor je moeten zijn om het verschil te kunnen zien tussen een echte en een frauduleuze provider. Maar door de vele nieuwkomers op het toneel, wordt het voor experts ook steeds moeilijker om een echte VPN van een nep VPN te onderscheiden.

Zelfs als het bedrijf uitstekende prestaties en specificaties lijkt te hebben, kan deze je online activiteiten nog steeds registreren, je informatie aan advertentiemaatschappijen verkopen of je apparaat infecteren met virussen en malware.

De Ergste VPN Scams om te Vermijden

Laten we een kijkje nemen naar de 8 ergste VPN scams om te vermijden.

1: Je gegevens worden niet gelogd

Als een uitspraak te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat meestal ook zo. Als een VPN beweert dat ze je persoonlijke gegevens of informatie niet zullen verzamelen of opslaan, moet je je ervan bewust zijn dat dit een populaire belofte is. Natuurlijk is anonimiteit essentieel bij het online streamen, maar valse beloften over beveiliging en veiligheid kunnen je op een duister pad doen belanden. Focus je op het gebruiksgemak, de betrouwbaarheid, transparantie en de prestaties van de VPN.

De meeste legitieme VPN’s beweren ook dat ze geen persoonlijke gegevens opslaan, dus kan het lastig zijn om onderscheid te maken tussen oplichters en een echte VPN. Helaas bestaat er geen manier om te weten of de bewering waar is, waardoor je overgeleverd bent aan de willekeur van de VPN-provider. Als je echter het contract en de kleine lettertjes doorneemt, vind je misschien opvallende dingen, die vaag zijn of beweringen die met elkaar in tegenspraak zijn.

Als de VPN-provider duidelijk is over het feit dat ze gegevens opslaan, hoeft dit niet per se een probleem te zijn. Kijk hoe ze de gegevens gebruiken en wat hun beleid hierover zegt. Doen ze het om hun diensten te verbeteren of staan ze bekend om het verkopen van persoonlijke informatie aan derden en reclamebureaus? Als het laatste het geval is, vermijd de VPN dan te allen tijde!

2: Gratis VPN-diensten

Dit is een van de meest voorkomende oplichtingspraktijken die je in de gaten moet houden. Het gezegde luidt: “Je krijgt waar je voor betaalt” en dit is helemaal van toepassing op gratis VPN’s. Wanneer je een vertrouwde VPN gebruikt, kun je er zeker van zijn dat het zeer waarschijnlijk is dat de VPN-dienst je persoonlijke gegevens beschermt. Dit is het tegenovergestelde van wat gratis VPN’s doen.

Gratis VPN’s injecteren vaak malware in je apparaten, ze versleutelen je data of gegevens niet en kunnen deze naar adverteerders doorspelen. Wanneer je een VPN gebruikt, is het beschermen en beveiligen van jouw gegevens het primaire doel. Door het gebruik van gratis VPN’s kunnen jouw informatie, privacy en beveiliging in gevaar komen en dit moet koste wat het kost worden vermeden.

LEER EN ONTHOU: GRATIS BESTAAT NIET!!!
Als de aanbieding te mooi is om waar te zijn dan is dat ook meestal zo.
LEES ALTIJD de TOS

3: Onbeperkte abonnementen

Wanneer je door websites van derden bladert, kun je levenslange of onbeperkte abonnementen tegenkomen, die worden geadverteerd als clickbait. De lage prijs kan je interesse wekken, maar je moet je ervan bewust zijn dat het runnen van een goede, veilige VPN-dienst niet goedkoop is. De nodige overheadkosten, die een bedrijf heeft, maken het niet haalbaar om je een levenslang lidmaatschap aan te bieden tegen de aangeboden prijs.

Veel frauduleuze VPN-sites verkopen een levenslang lidmaatschap en je zult worden geconfronteerd met het feit dat de VPN-provider deze lidmaatschappen niet zal respecteren. Vergeet niet dat het allemaal draait om het beschermen van je gegevens. Hoeveel wil je investeren in je beveiliging? Het antwoord is waarschijnlijk meer dan waarvoor oplichters de levenslange lidmaatschappen verkopen.

4: Nep VPN-diensten

Dit is de meest voorkomende, na de gratis VPN scam. Uitzoeken welke VPN’s echt zijn en welke nep zijn, kan lastig zijn. Het is uiterst belangrijk om de tijd te nemen om nep van echt te onderscheiden. Van sommige nep VPN’s is bekend dat ze toegang hebben tot je beveiligde gegevens, zoals bankgegevens, sociale zekerheidsinformatie of wifigegevens. Ze kunnen deze informatie gebruiken of aan derden verkopen, die het op veel verschillende manieren kunnen gebruiken. Dit klinkt toch niet echt fris of wel?

Wanneer je naar VPN’s kijkt, zoek dan naar degenen, die openhartig en eerlijk zijn over de manier waarop ze werken, hun beveiligingsprotocollen, versleutelingssystemen en diensten. Pluis hun Algemene Voorwaarden uit en zoek naar eventuele inconsistenties, onduidelijkheden en tegenstrijdigheden.

5: VPN’s die om Privégegevens Vragen

VPN’s zijn bedoeld om je privégegevens veilig en beveiligd te houden en dat betekent ook voor de VPN zelf. Als een VPN om je telefoonnummer, adres of BSN-nummer vraagt, vermijd deze dan, vooral als anonimiteit en privacy belangrijk voor je zijn. Vermijd het gebruik van VPN’s waarmee je alleen met een creditcard kunt betalen.

Legitieme VPN-providers zouden andere betalingsopties moeten bieden, zoals PayPal of Bitcoin.

6: Redelijke, eerlijke prijzen

Net als gratis VPN’s, moeten ook te dure VPN’s worden vermeden, vooral wanneer je betaalt voor niets meer dan wat andere diensten aanbieden. Wanneer je verschillende prijsstructuren overweegt, kijk dan naar hoeveel ze je in rekening willen brengen, wanneer zij je factureren en welke betaalmethoden worden geaccepteerd.

Iets anders om op te letten is de eigen site en de online reputatie van de VPN. Controleer hun website op spelling- en grammaticafouten en zoek naar chatrooms, forums en recensies over hun platform. Voordat je je aanmeldt bij een VPN, moet je zeker weten dat deze echt is. De meeste legitieme VPN’s brengen maandelijkse, jaarlijkse of halfjaarlijkse kosten in rekening en het is zeldzaam dat er wekelijkse servicekosten in rekening worden gebracht. Houd hier rekening mee voordat je je aanmeldt!

7: VPN-sites die zichzelf promoten

In de afgelopen paar jaar zijn er veel frauduleuze VPN-providers op de markt gekomen met evalueerbare websites. Deze evalueerbare websites laten hun eigen diensten zien, waardoor ze legitiem lijken. VPN’s vereisen vertrouwen, dus je wilt de recensies op sites niet blindelings geloven zonder zelf onderzoek te doen.

Iets anders om naar te kijken op een VPN-website is het “over ons” gedeelte. Kijk of ze recensies van legitieme, transparante gebruikers bevatten, met daarin de naam van de recensent, de datum en het land van herkomst.

Kijk naar de toon van de recensie. Is het echt een recensie of is het een advertentie voor de dienst? Recensies bevatten meestal voor- en nadelen, dus houd degenen die teveel opscheppen goed in de gaten.

8: App Store VPN-recensies

Als je naar een VPN in een mobiele app-store kijkt, vertrouw de recensies dan niet. Gebruikers downloaden de app vaak en beoordelen deze zonder de VPN volledig te gebruiken of er enige ervaring mee te hebben. Helaas is het mogelijk om een VPN dagen, weken of maandenlang te gebruiken voordat je er een negatieve ervaring mee hebt.

Enkele ervaringen die gebruikers hebben ondervonden, zijn het lekken van hun IP-adres, het verkopen van hun gegevens aan derden, geïnjecteerde malware op hun apparaten, het loggen en opslaan van gegevens en het liegen over versleutelingssystemen.

Wanneer je op zoek gaat naar een VPN doe dan zoveel mogelijk onderzoek en zoek naar recensies op websites, die niet zijn gelieerd aan de VPN-provider.

Bezuinig niet ten koste van je persoonlijke gegevens

Met de toename van het aantal gevallen van hacking en online beveiligingsproblemen maken gebruikers zich meer zorgen dan ooit over VPN scams.

Deze VPN’s hebben een goede reputatie en zijn goed bekend in de branche.