PureUsenet

Pure Usenet is een Nederlandse Usenetaanbieder, net als Tweaknews, XLned en Eweka dat zijn. Hoe weet Pure Usenet zich staande te houden in dit rijtje? Simpel, door zeer competitief geprijsde pakketten neer te zetten, in combinatie met goede retentie, onbeperkte data en anonieme betaalmethoden. Wij hebben Pure Usenet uitgebreid aan de tand gevoeld. Onze ervaringen lees je in deze review.

Pure Usenet abonnementen en prijs

Pure Usenet heeft een variëteit aan pakketten beschikbaar. Ongeacht welke pakket je kiest, sommige features zijn altijd aanwezig. Ze heb je standaard:

Waarin verschillen de pakketten dan wel? Het voornaamste onderscheid zit in de downloadsnelheid en het aantal gelijktijdige verbindingen dat benut kan worden. We lichten dat hieronder toe per pakket.

Pure Usenet XS

Pure Usenet XS is een zeer scherp geprijsd pakket, geschikt voor de casual downloader. Voor slechts €1,83 per maand krijg je:

Pure Usenet M

Een level hoger dan het XS pakket, tref je het M pakket aan. Het aantal verbindingen wordt opgeschroefd, evenals de downloadsnelheid:

Pure Usenet XXL

Het meest uitgebreide pakket. Zelfs dit toppakket is nog ontzettend scherp geprijsd ten opzichte van de concurrentie. Voor €6,63 per maand krijg je:

Als je met enige regelmaat wat wenst te downloaden met Usenet, dan is het XXL-pakket het interessants. Al zijn voor de casual downloaders die niet veel geven om downloadsnelheid de andere pakketten ook interessant vanwege de prijsstelling. Wie goed rondkijkt op de site, zal overigens opmerken dat er nog enkele additionele pakketten zijn (Pure Usenet S, L en XL). Al deze pakketten bieden verscheidene tussenstapjes in het aantal verbindingen en de downloadsnelheid die geboden wordt.

Betaalopties Pure Usenet

Je kan bij Pure Usenet op verscheidene manieren betalen. Zo is er onder meer ondersteuning voor iDeal, creditcard, Bitcoin en bankoverschrijving. Vanuit privacy-oogpunt is de Bitcoin optie altijd goed om terug te zien!

Pure Usenet configureren en instellen

Om te verbinden met Pure Usenet, heb je de volgende gegevens nodig voor je newsreader:

Je gebruikersnaam en wachtwoord ontvang je na aanmelding, hiermee kun je je nieuwsreader configureren.

Beveiliging en privacy Pure Usenet: SSL-encryptie maar géén VPN

Pure Usenet biedt haar gebruikers een prima 256-bit SSL-encryptie. Dit stelt jou als gebruiker in staat om veilig te downloaden, zonder dat externe partijen jouw downloadgedrag kunnen inzien. In tegenstelling tot sommige andere Usenet providers, krijg je bij Pure Usenet helaas geen VPN bijgeleverd. Op zich is dat niet zo’n probleem, veel consumenten hebben sowieso al toegang tot een goede VPN-provider. Heb je zelf nog geen VPN (probeer nu gratis alleen via deze website) in huis? Een VPN is een cruciale tool om je online veiligheid en privacy te bewaken. Niet alleen op Usenet, maar ook daarbuiten. Een goede aanbieder is bijvoorbeeld PUREVPN.

Bezoek PUREVPN

Welke gegevens houdt Pure Usenet bij?

Net als bij XLned (een andere Usenetprovider), wordt er ook bij Pure Usenet om adresgegevens gevraagd. XLned en Pure Usenet behoren allebei tot UNS Holdings Inc, maar beide Usenetproviders lijken vervolgens ook nog eens onder hetzelfde dochterbedrijf te vallen. Tenminste, als we de adresgegevens mogen geloven. Het viel ons de vorige keer bij XLned ook al op, dat deze Nederlandse providers een contactadres hebben in Reykjavik, IJsland. Goed, dit bedrijf heeft dus onze adresgegevens, onze naam, ons e-mailadres en onze betaalgegevens nodig als er een abonnement wordt afgesloten.

Er worden geen gebruikerslogs bijgehouden. Dit betekent dat Pure Usenet niet registreert wat jij als gebruiker downloadt of uploadt via hun Usenetnetwerk. Ook als er andere organisaties komen aankloppen die willen weten wat jij hebt gedaan op Usenet, dan zal Pure Usenet geen gedetailleerde informatie kunnen overleggen. Goed voor de privacy dus.

Klantondersteuning

Contact openemen met Pure

Op de website van Pure Usenet kan je antwoorden vinden op enkele vragen waar je mogelijk mee worstelt. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd wat je het beste kan doen als je bepaalde foutmeldingen krijgt bij het downloaden. Mocht je behoefte hebben aan contact met iemand van de klantenservice, dan kan je een formulier invullen op de website. Tevens wordt er een telefoonnummer gegeven, een e-mailadres en zelfs een Twitter- en Facebookaccount waar vragen gesteld kunnen worden.

Snelheid Pure Usenet

De snelheid van Pure Usenet zal sterk samenhangen met het pakket dat je kiest. Wij testten het XXL-pakket met 12 connecties. De snelheid was op orde, al zijn er natuurlijk concurrenten die veel meer connecties aanbieden. Vooral als je verschillende bestanden tegelijk wilt downloaden, kan het zijn dat je zelfs met het XXL-pakket wat krap komt te zitten. Wij haalden een snelheid van 180 Mbit/seconde, wat in principe gewoon prima is. De behaalde snelheid zal grootdeels afhangen van je eigen internetverbinding en je fysieke afstand tot de Usenetservers. En als je een VPN gebruikt, zakt de snelheid ook onderuit. Dit is iets om rekening mee te houden.

Conclusie: Is Pure Usenet goed?

Pure Usenet is echt een prijsknaller. Usenet voor nog geen €2 per maand, en dat zonder datalimiet. De snelheid die je dan krijgt is zeer minimaal, maar mocht je dat geen probleem vinden, bijvoorbeeld omdat je geen grote bestanden downloadt, dan is Pure Usenet mogelijk een heel interessante keuze. Over de klantondersteuning hebben we wel wat kritische opmerkingen te maken; hier is echt ruimte voor verbetering. We zullen de pluspunten en minpunten van Pure Usenet nog even op een rijtje zetten.

Voordelen Pure Usenet

Nadelen Pure Usenet

PURE VPN – The fastest VPN of April 2019

Meer weten hoe je The Pirate Bay weer kan bereiken?